10 цікавих місць для відвидин в Польщі

Відпочинок в Польщі – це не тільки визначні міста (Краків, Варшава, Вроцлав), це також мальовничі краєвиди. Польща дивовижна країна, тому надаємо список незвичних локацій, в яких Ви точно захочете побувати.

1. Морське Окo (Morskie Oko)

Вважається одним з найгарніших гірських озер Польщі, а для когось, можливо, і в світі. Розташоване в долині Риб’ячого Потоку (Doliny Rybiego Potoku), чудова локація, адже це недалеко від міста Закопане. Вважалось, що озеро поєднувалось під землею з Середземним морем, тому й така назва. У кришталево чистій воді відбиваються величні Татри в поєднанні з гірським повітрям та ароматами хвої, такий собі кусочок Раю на землі. Однозначно варте для відвідин.

2. Хохоловска Долина (Dolina Chochołowska)

Вважається найбільшою та найдовшою долиною в польських Татрах. Надзвичайної краси місце, яке вкрите соснами та луками, навесні крокусами, а восени першим інієм, чудово споглядати в будь-яку пору року. Але візьміть до уваги, що вхід на територію за додаткову оплату.

3. Ландшафтний парк «Орлині Гнізда» (Park Krajobrazowy Orlich Gniazd)

Комплекс старовинних замків в поєднанні з мальовничими краєвидами, широкими долинами та загадковими печерами.

 

4. Національний парк Словінські (Słowiński Park Narodowy)

Це комплекс рухомих піщаних дюн, який має статус біосферного заповідника ЮНЕСКО та знаходиться в частині узбережжя Балтійського моря. Парк є етнографічною цінністю, адже тут збережені матеріальні пам’ятки культури. Для любителів піщаних локацій – це ідеальне місце.

5. Мазурські озера (Kraina Wielkich Jezior Mazurskich)

Величний край Мазурських озер, понад 2 тис. озер, 12 каналів, які знаходяться між річками Вісла та Німан. Озера оточують лісові масиви, ландшафтні парки та природні заповідники. Радимо для любителів спокійного відпочинку, але й для поціновувачів активних видів спорту тут також буде чим зайнятись.

6. Ельблонзький канал (Kanał Elbląski)

Вважається найдовшим судноплавним каналом в Польщі. Принадністю каналу вважається те, що кораблі замість того щоб плисти по воді, можуть також ковзати по траві, щоб подолати перешийки між озерами, а унікальна система рейок для переміщення кораблів, немає аналогів в світі, звісно після Сполучених Штатів Америки.

7. Біловезька Пуща (Puszcza Białowieska)

Найбільший масив древніх лісів на території Польщі-Білорусі, середній вік яких становить понад 100 років. Включений до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, адже тут проживає найбільша популяція зубрів, також водяться благородний олень, косуля, лось, дикий кабан, вовк, лисиця, рись та інші.

8. Бещади і озеро Соліна (Bieszczady і Jezioro Solińskie)

Гори на території Польщі та України. Побувавши тут у Вас буде можливість здійснити кінну прогулянку горами, взяти напрокат велосипед або ж відправитись на гірське джип-сафарі. Радимо для оглядин поїздку на поїзді Бещадської Лісової вузькоколійки (Bieszczadzką Kolejką Leśną), також тут знаходиться колосальна кількість диких лісових тварин, а для гурманів будуть до смаку страви гірської кухні, особливо риба форель.

“Бещадське море” Вважається найбільшим штучним озером Польщі. Вздовж берегів біля причалів, красуються білосніжні яхти, а завдяки дорогам навколо, можна оглянути цю місцевість з усіх боків, також для цієї справи можна взяти напрокат човен або катамаран або ж помилуватись краєвидами з дамби. Купатись в озері дозволено тільки в спеціально відведених місцях, адже воно дуже глибоке. 

9. Криниця-Здруй (Krynica-Zdrój)

Розташоване біля підніжжя Бескид, дерев’яні вілли, мінеральна вода та звісно ж гірськолижні курорти – це все “Перлина польських курортів“.

10. Копальня солі у Велічці (Kopalnia Soli w Wieliczce)

Невеличке містечко поблизу Кракова. Копальня ж вважається колишнім джерелом багатства країни, адже видобуток солі тут тягнеться ще з 13-го століття, а також вона є однією з найстаріших копалень в світі. Тут надзвичайно цікаво, адже залишилось збереженим оригінальне обладнання, техніка. Також під землею проводяться конференції, банкети та виставки виробів з солі. Можна випити чашечку кави в ресторані чи придбати сувеніри для близьких в магазинах або ж відправити листа додому прямісінько з підземної пошти. А на останок відвідайте підземний санаторій, де лікуються хвороби верхніх дихальних шляхів та астма.